مقابر پادشاهان قطب شاهيان هند در انتظار ورود مرمتگران ايراني

مدير گروه باغ و منظر پژوهشکده ابنيه و بافت‌هاي تاريخي پژوهشگاه ميراث فرهنگي در گفتگو با ميراث آرياchtn)) افزود:براساس هماهنگي‌هاي صورت گرفته از سوي رئيس پژوهشگاه ميراث فرهنگي هم‌اکنون کارشناسان گروه باغ و منظر پژوهشکده ابنيه و بافت‌هاي تاريخي در حال تهيه طرحي به منظور يافتن شکل اصلي باغ و ارائه طرح مرمت و ساماندهي باغ، تمامي بناها و تزئينات مربوط به گنبدهاي مقابر متعلق به پادشاهان سلسله قطب‌شاهيان و ديگر اعضاي اين خاندان، واقع در حيدرآباد، يکي از مناطق مسلمان‌‌نشين ايالت آندراپرادش هستند.

مريم رضائي‌پور با اشاره به انجام کارها و مطالعات اوليه مربوط به اين مجموعه چهل هکتاري گفت: در حال حاضر طرح انيميشني يکي از اين مقابر به منظور معرفي توانايي و ظرفيت‌هاي مرمتي پژوهشگاه ميراث فرهنگي به صورت نمونه تهيه و تکميل شده است.

وي با بيان اينکه ارائه تعدادي از پروژه‌هاي مرمتي انجام شده توسط کارشناسان پژوهشگاه ميراث فرهنگي به عنوان نمونه در دستور کار قرار دارد تصريح کرد: بر اساس بررسي‌هاي صورت گرفته باغ موجود در اين مجموعه، در دوره اسلامي و احتمالاً همزمان با عصر صفوي ساخته شده است.

اين کارشناس مسئول با بيان اينکه گنبد مقابر پادشاهان ايراني تبار قطب‌شاهي در داخل مجموعه باغ قرار دارد اظهار داشت: تاثير پذيرفتن معماري اين مقابر از معماري هندي بر کسي پوشيده نيست اما اصل و شالوده معماري آنها ايراني است البته تشخيص اين موضوع، نيازمند بررسي و مطالعات دقيق و بيشتر است.

مدير گروه باغ و منظر پژوهشکده ابنيه و بافت‌هاي تاريخي پژوهشگاه ميراث فرهنگي در پايان گفت: همچنين با بررسي، مطالعه و مستندنگاري دقيق در باغ مجموعه مي توان به ويژگي‌ها و شالوده اساسي آن بيشتر پي برد./118

انتهای پیام/

کد خبر 138906094